Tel: +36 (72) 787 368 | Email: info@odpvital.hu 




SZERETNE ÉRTESÜLNI A LEGFRISSEBB AKCIÓKRÓL? IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE! 

СНПЧ А7 Чебоксары, обзоры принтеров и МФУ
Megosztás

A már ismert gyümölcsök közül kétségkívül az acerola tartalmazza a legtöbb C vitamint. A vízben oldódó C vitamin nem tud szervezetünkben elraktározódni, ezért ezt naponta pótolnunk kell.
A természetes C vitamint tartalmazó étrendkiegészítő acerola kapszula nemcsak az optimális, hanem a megnövekedett C-vitamin szükségletet is fedezi erős megterhelés vagy legyengült szervezet esetén. A 400 mg acerola koncentrátumot és 100 mg C vitamint tartalmazó kapszulából napi 1-2 szem már elegendő.

Az acerola vagy barbadoszi cseresznye (Malpighia glabra, cereso, escobillo, health tree, Puerto Rican cherry) mintegy öt méter magasra megnövő, lombhullató fa, amely nagy mennyiségű, 1-2 cm átmérőjű, piros gyümölcsöt terem; ezek puhák, lédúsak, kellemes zamatúak. Az acerola fa vadon nő, de termesztik is Brazíliában, Dél-Amerika északi vidékein, Közép-Amerikában és Jamaikában.

A gyümölcs értékét az adja, hogy jelentős mennyiségben (4,5 %) tartalmaz C-vitamint (több mint 50-szerese a narancs C-vitamin tartalmának); ez az érés során gyorsan csökken, ezért a kereskedelmi forgalomba hozandó gyümölcsöt zöld állapotban szüretelik le. Ezen kívül sok káliumot, magnéziumot és A-vitamint is tartalmaz.

A brazilok a népi gyógyászatban vérzéscsillapításra, szíverősítésre használták. Egy maroknyi friss acerola vagy egy fél csésze frissen kipréselt lé, naponta 2-3 alkalommal meggyógyítja a lázat és a vérhast.

Manapság az acerolából C-vitamin tablettákat és bőrápoló szereket készítenek, de jó hatású a vérszegénység, a cukorbetegség, a magas koleszterinszint, reuma és tbc. fertőzés esetében is.

Szerző/Forrás: Dr. Bálint György
Megosztás
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbeac9 #140f10441 #020613191828