Tel: +36 (72) 787 368 | Email: info@odpvital.hu 
SZERETNE ÉRTESÜLNI A LEGFRISSEBB AKCIÓKRÓL? IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE! 

СНПЧ А7 Чебоксары, обзоры принтеров и МФУ

A szőlőmagot szárítás után összezúzzák és magasnyomású préssel kisajtolják az olajat belőle. A szőlőmagnak igen alacsony az olajtartalma, általában 5-20 százalék közötti. Ezért drága, de igen értékes olaj.

Külsőleg
Kenjük be vele bőrünket és kb. 20 percig hagyjuk hatni. Ezután langyos vízzel öblítsük le és óvatosan töröljük meg. Enyhe összehúzó hatása miatt feszessé teszi a bőrt, így narancsbőrnél is használható. Kedvenc krémünkbe csepegtethetünk néhány cseppet a szőlőmagolajból, keverjük össze és így használjuk. Mindenféle masszírozásra alkalmas, kis mennyiség alkalmazása esetén is síkossá teszi a bőrt, valamint masszírozás közben az értékes vitaminok felszívódnak.

Belsőleg
Mindennapos kezelésre használható, sőt kifejezetten ajánlott. Az ereket tisztán tartja. A szív és érrendszeri betegségek megelőzésére kiváló. Transzzsírsavat nem tartalmaz.

A mélyzöld színű szőlőmagolaj füstpontja 250 C fok, ellentétben a többi, kiterjedten használt olajéval, melyeknek átlagosan 200 C fok körüli. A hidegen sajtolt szőlőmagolajból a sütés-főzés során nem keletkezik egészséget károsító égéstermék, ezért ez a rendkívül előnyös tulajdonsága az egészséges táplálkozás egyik fontos alkotóelemévé emeli.

Használhatjuk többek között pácoláshoz, halak, húsok, steakek sütéséhez, salátákhoz, joghurtokhoz, mártásokhoz, süteményekhez, vagy egyszerűen csak egy szelet fokhagymás pirítóshoz.
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbeac9 #140f10441 #020613191828