Tel: +36 (72) 787 368 | Email: info@odpvital.hu 




SZERETNE ÉRTESÜLNI A LEGFRISSEBB AKCIÓKRÓL? IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE! 

СНПЧ А7 Чебоксары, обзоры принтеров и МФУ
Megosztás

 

Encian Instant zabpehely 4 ízben 50g

Remek választás egy tápanyagokban, rostokban gazdag könnyű reggelihez, ami elegendő energiát biztosít a nap indításához.

4 ízben kapható:
-málna
-tőzegáfonya
-fahéj
-csoki

A zab a gabonafélék egyik legkiválóbbika:
tápláló, vitaminban gazdag, magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik, sőt számos betegség esetén segít legyőzni a bajt, és persze egészség megőrző szerepe is van.
 
A zab, pontosabban a belőle készült zabkása, őseink egyik legfontosabb tápláléka volt. Az utóbbi években egyre több dietetikus, táplálkozási szakértő, orvos ismerte fel, hogy bizony egyáltalán nem elhanyagolhatóak a szervezetre gyakorolt jótékony hatásai. Sőt, nemcsak egyszerűen lassan felszívódó, gluténmentes szénhidrátról van szó, hanem igazi szupertáplálékról.
 
A zab az egyik legnagyszerűbb tápláléka az emberiségnek, mert mindenféle tápanyag szükségletünket kielégíti. Igen gazdag B és E-vitaminban. Az ásványi anyagok közül vasat, káliumot, kálciumot, foszfort és magnéziumot tartalmaz nagy mennyiségben.
 
A zabról tudni érdemes, hogy gyorsan teltségérzetet okoz, ezért a diétázóknak, fogyókúrázóknak kifejezetten ajánlott. Magas rosttartalma miatt sem terheli meg az emésztő szerveket, sőt kifejezetten ajánlott emésztési problémák esetén, nyugtatja a gyomrot, a beleket.
 
A chia magok: kiváló rost források, tele vannak antioxidánssal és fehérjével, magas arányban tartalmaznak vitaminokat és ásványi anyagokat, és a leggazdagabb forrásai az esszenciális zsírsavaknak. A chia magok 32% zsírt tartalmaznak, ebből 60% omega 3 zsírsav.
 
A magoknak az a kiváló tulajdonságuk van, hogy képesek magukba szívni a vizet, így egy lágy, egészséges és emészthető zselét alkotnak. Ennek az emberi szervezetben vércukorszint csökkentő hatása van - a chia segít meghosszabbítani a bevitt cukor átalakítását glükózzá, így nem emelkedik meg hirtelen a vércukorszint és nem tör ránk farkaséhség a következő vércukorszint csökkenésnél (fontos feladatot itt a konkrét élelmiszerek játszanak, a mennyiségük és a glikémiai indexük). Ez a tulajdonságuk főleg a diabéteszesek számára kedvező, de a széles nyilvánosság számára is.
 
A chia magoknak kiváló hidrofil tulajdonságuk van, ez azt jelenti, hogy képesek magukba szívni a vizet - 1 mag akár a 12szeresére is képes megnövelni a térfogatát (könnyű zselé formájában- ezt fogyasztják az indián futók). Ezek a hidrofil tulajdonságok segítenek a testnek bebiztosítani a nagyobb hidratálást (belülről) - nagyon fontos a sportteljesítménynél és bármilyen fizikai aktivitásnál.
 
 
Megosztás
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbeac9 #140f10441 #020613191828