Tel: +36 (72) 787 368 | Email: info@odpvital.hu 
SZERETNE ÉRTESÜLNI A LEGFRISSEBB AKCIÓKRÓL? IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE! 

СНПЧ А7 Чебоксары, обзоры принтеров и МФУ

Medicura Bio Spirulina tabletta

A Spirulina egyike a világ a legtáplálóbb és legkoncentráltabb szuperétel. Éppen ezért egyre többször jelenik meg természetes élelmiszerekben és italokban, mint a zöld ételek és italok, az energiaszeletek vagy a táplálék kiegészítők.
 
A Spirulina ugyanakkor tartalmaz egy sor más hasznos tápanyagot is:
 
B-vitaminokat (kiemelkedően magas mennyiségben B-12-vitamint), K- és más vitaminokat természetesen gazdag jód- és ásványi anyagforrás (kálcium, vas, magnézium, szelén, mangán, kálium, cink) az egyik legjobb ismert gamma-linolénsav forrás (GLA - fontos zsírsav a szív és az ízületek számára). Megtalálhatók benne egyéb esszenciális zsírsavak, mint a szulfolipidek, melyek a T-limfociták védekezését segíthetik elő a HIV-fertőzéssel szemben. fitopigmentek (fikocianin, klorofill és karotenoidok) metallotionin vegyületek (fémekkel kombinált fehérjék, melyek megkötik a radioaktív izotópokat) alacsony (15-20%-os) szénhidráttartalommal rendelkezik 18 különböző aminosav található benne.
 
A spirulina szárazsúlyának nagyjából 60%-a fehérje, mely létfontosságú a növekedéshez és a sejtregenerálódáshoz. A spirulina nagyszerűen megfelel, a zsíros és koleszterindús húsok és száraztermékek helyettesítésére.
 
Összetétele
 
10 gramm spirulina a minimum napi vasszükséglet 70%át és a napi minimum A-, B-vitamin komplex, D- és K-vitamin mennyiség három-négyszeresét fedezi. Ezek azok az értékek, amelyeket az egészsége iránt tudatos ember, elvár egy szuperélelmiszertől.
 
A Spirulina nagy mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat vagy GLA-t, ami az anyatejben is megtalálható és a babák egészséges fejlődését segíti elő.
 
A gamma-linolénsav ennyire magas koncentrációban csak nagy ritkán fordul elő élelmiszerekben és általában a szervezetnek szintetizálnia kell a linolénsavból. A GLA fontos előfutára a biokémiai anyagoknak, mint a prosztaglandinok, leukotriének és tromboxánok, melyek kémiai közvetítőként működnek a gyulladások és az immunválaszok között.
 
A Spirulina az éhínséggel küzdő közösségekben ideális az alultápláltság ellen, segíti a szervezetnek felvenni a tápanyagokat, amikor az már elveszti a képességét arra, hogy a táplálékot normál formában hasznosítani tudja.
 
A Spirulina másik előnye, hogy jó hatással van a bélflórára, mint a laktobacillus és a bifidobaktérium, ezzel elősegíti az emésztést és a megfelelő bélműködést. Természetes tisztítóként működik a higany és más olyan nehézfémek ellen, melyek felszívódnak a szervezetben.
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #fbeac9 #140f10441 #020613191828